استاد هرندی از اصول آماده سازی بازیکنان رده های سنی گفت

پایگاه همدان شطرنج

جلسه سخنرانی استاد خسرو هرندی
اصول آماده سازی بازیکنان رده های سنی

جلسه سخنرانی علمی با موضوع اصول آماده سازی بازیکنان رده های سنی برگزار شد.

این برنامه، سومین جلسه از مجموعه سخنرانی های علمی کمیته آموزش، پژوهش و استعدادیابی فدراسیون شطرنج بود که روز پنجشنبه مورخ 29 تیرماه 1391 در سالن اجتماعات فدراسیون برگزار شد.

در این جلسه، استاد بین المللی خسرو هرندی [سرمربی حال حاضر تیم های ملی پایه کشور] ضمن اظهار خوشحالی از حضور در این جلسه به بیان برخی اصول در آماده سازی بازیکنان رده های سنی پرداخت.

برخی از نکات مطرح شده توسط استاد به شرح ذیل بود:

- بهترین سن یادگیری شطرنج، 7 سال است.

- شیوه مواجه والدین با بازیکن (پس از پیروزی و باخت) حتماً باید با نظر کارشناس باشد. 

- هیجان و استرس بازی شطرنج به اندازی است که اگر به خوبی مدیریت نشود مضراتی را به همراه خواهد داشت و ضروری است والدین رویه ای معقول و منطقی در اين زمينه در پيش بگيرند.

- لازم است با مدیریت درست کاری کنیم که بچه ها در هنگام تمرین و مسابقه، احساس فشار نکنند.

- تشویق بیش از حد نیز مضرات خاص خودش را دارد.

استاد هرندی در قسمت دیگری از سخنانش از سوء تعبیر یکی از سخنرانی های قبلی خود اظهار تاسف نمود. وی تاکید کرد که در مراحل ابتدایی آموزش کودکان، استفاده از چند مربی صحیح نیست. (بکارگیری چند مربی برای تیم ملی بزرگسالان سودمند است) بنابراين در مراحل ابتدايي بايستي با اعتماد كامل به مربي تمامي امورات مربوط به تمرين و آموزش كودك را به او سپرد. البته لازم است در انتخاب آن مربی تحقیق لازم به عمل آید.

- روند پیشرفت شطرنج با دیگر رشته ها متفاوت است و ضروری است در این راه به مدت زمان طولانی صبر و شکیبایی به خرج داد.

- مشاهده پیشرفت در این رشته محسوس نمی باشد و اندازه گیری آن به وضوح دیگر رشته ها نیست.

- انتخاب کتاب با صلاح دید کارشناس انجام شود.

- نقل قولی از باتوینیک: بین 60000 نفر، 1 نفر قهرمان می شود!!

- آینده شطرنجی هیچ بازیکنی قابل پیش بینی نیست و تضمینی وجود ندارد که با فراهم نمودن امکانات برای یک کودک 100% بتوان از او یک قهرمان ساخت.

- سه عامل موفقیت در مسابقه:
1-
 
خود بازیکن
2- مربی و پروش دهنده
3- مسائل پیش بینی نشده (شانس، زمان و مکان و ...)

- پشتکار، عامل بسیار مهم در مسیر پیشرفت یک بازیکن است.

-  در مدارس شطرنج شوروی 4 تا 6 ساعت در روز به تمرین صرف شطرنج و زمان قابل ملاحظه ای برای تقویت سایر توانمندی های مورد نیاز یک شطرنج باز اختصاص می یافت. 

-  در اردوهای آماده سازی تیم ملی شطرنج ایران برای شرکت در مسابقات آسیایی دوحه قطر 2006 (که ایران سوم شد) از روانشناس استفاده شد.

- روانشناس اگر با شطرنج و مسابقه آشنا باشد، تاثیر بهتری خواهد داشت. روانشناس نا آشنا به شطرنج در طول مسابقات کمک شایانی نمی کند. بسیاری از قهرمانان ایرانی از روانشناس بهره می برند.

- بازی های کامپیوتری برای کودکان بسیار مضر است چون ضمن صرف وقت فراوان در سیستم عصبی آنان اختلال ایجاد می کند.

در انتهای جلسه محمد ابراهیم زاده مسئول کمیته آموزش، پژوهش و استعدادیابی فدراسیون، با اعلام این که در آینده نزدیک جلسه ای با عنوان «بازی جوانمردانه» توسط کمیته برگزار خواهد شد از حاضرین درخواست نمود تا نظرات خود در زمینه بازی جوانمردانه در حوزه های مربیگری، داوری، بازیگری و حوزه نشر و ترجمه کتاب و مقاله از طریق ایمیل کمیته پژوهش [Pajoohesh@ircf.ir] ارائه نمایند.

وی همچنین با ارائه گزارش کوتاهی از راه اندازی «دوره کاردانی مربی گری پایه شطرنج» در فدراسیون، از انتشار دفترچه آزمون دانشگاه جامع در شهریور ماه سال جاری خبر داد. بر این اساس، مرکز آموزش فدراسیون شطرنج از مهرماه سال جاری بر اساس رویه ای که متعاقباً اعلام خواهد شد به شیوه پودمانی اقدام به جذب و تربیت دانشجوی مربی گری شطرنج خواهد نمود.

منبع : سایت آچمز

 پایگاه خبری تخصصی ورزش شطرنج پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین

" همدان شطرنج "

www.hamadanchess.lxb.ir




لطفا نظرات ، پيشنهادات ، انتقادات و مطالب مورد نظر خود را با ما درميان بگذاريد .

اسلایدر